PÕHJA-SAKALA VALD Lai koalitsioon plaanib valimiste võitja opositsiooni heita (1)

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Kui kõnelused õnnestuvad, hakkab Põhja-Sakala valda juhtima neljast või viiest nimekirjast koosnev koalitsioon.
Kui kõnelused õnnestuvad, hakkab Põhja-Sakala valda juhtima neljast või viiest nimekirjast koosnev koalitsioon. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vallas võitis valimised küll valimisliit Kogukonna Hääl, kuid juba valimistejärgsel ööl alustasid valimisliit Ühine Tee, Keskerakond, EKRE ja Eesti 200 ühisrinde moodustamist, et Kogukonna Hääl opositsiooni jätta ja ise koalitsioon moodustada. Ei ole võimatu, et koalitsiooniga liitub ka Isamaa.

Kogukonna Hääle kontosse läks lausa 33,8 protsenti kõigist Põhja-Sakalas antud häältest ehk 1292 häält. Temast järgmine, valimisliit Ühine Tee, millesse kuuluvad endine vallavanem Tõnu Aavasalu ja volikogu esimees Arnold Pastak, sai 663 häält. Kui veel ööl vastu esmaspäeva oli tõenäoline, et koalitsiooni hakkavad moodustama Kogukonna Hääl, EKRE ja Isamaa, sest võitnud valimisliidu esinumber Aino Viinapuu sellist lootust Sakalale avaldas, siis hommikuks oli moodustunud neljast erakonnast koosnev ühisrinne, mille plaan on Kogukonna Hääl opositsiooni tõugata. Nimelt kirjutasid valimisliit Ühine Tee, Keskerakond, EKRE ja Eesti 200 kell neli öösel alla hea tahte leppele, mis viib neid esmaspäeva õhtul koalitsioonikõnelustele.

Isamaa otsustab opositsiooni suuruse

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles