Viljandimaa jääväljad läigivad kutsuvalt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilistvere paisjärvel valmis uisuväljak koguduse eestvõttel ning kohalike noorte tahte ja tööga. See on valgustatud igal õhtul kella 23-ni.
Pilistvere paisjärvel valmis uisuväljak koguduse eestvõttel ning kohalike noorte tahte ja tööga. See on valgustatud igal õhtul kella 23-ni. Foto: Ester Pedosk

Viljandi järvel, Pilistvere ja Tuhalaane paisjärvel ning Suure-Jaani noortekeskuse juures on sellest nädalast avatud suurepärane uisurada. Neis kohtades on korraliku jää saamiseks kulunud palju vett ja vaeva.

«Kogu 4,3 kilomeetri pikkune uisuring on kahekordselt kastetud,» teatas pühapäevast Mulgi uisumaratoni korraldava Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt. Kolmapäevast alates on järvel olnud ka hulk maratoniks treenijaid, kes on jääolusid kiitnud. Korraldajad jätkavad raja kastmist, et pakkuda võistlusel osalevatele sportlastele parimaid tingimusi.

Uisuväljakud Pilistveres ja Suure-Jaanis

Suurepäraste jääoludega võib uhkeldada ka väikese Pilistvere küla rahvas. Vaimulik Hermann Kalmus ütles, et sealne jääväli, mis passib nii uisutamiseks, kelgutamiseks kui jäähoki mängimiseks, on loodud koguduse eestvõttel ning kohalike noorte abiga.
Seegi jääväli on kahel korral veega üle valatud. «Meie lootustandev noor jalgrattur Carl Heinrich Pruun oli ühel ööl selle tööga rakkes hommikul kella neljani,» lausus Kalmus.

Pilistvere jääväli on igal õhtul valgustatud kella 23-ni. Samuti on avatud uisulaenutus. «Ettevõtja Jaan Sihvilt andis järvejää puhastamiseks ATV ning lisaks uisuväljale valmis suurem ovaal, kus saab sportlikult ringiratast uisutada,» kõneles Kalmus.

Suure-Jaani noortekeskuse juures on liuväli lustimiseks lahti olnud juba nädal aega. Valla spordi- ja noorsootöönõuniku Mati Adamsoni sõnutsi peetakse seal ka kehalise kasvatuse tunde.

Sürgaveres teeb põllumajandusühistu ponnistusi, et rajada uisuväljak kooli staadionile.
Eile valmis hoki- ja uisuväljak Tuhalaane paisjärvel. Külavanem Enn Sarv ütles, et sinna on oodatud kõik huvilised. Vastlapäeval on kavas suurem trall, muu hulgas peetakse valla lahtised jääjalgpalli meistrivõistlused. Nagu ütles Enn Sarv, nõuab see ala suurt osavust ja tarkust.

Abja paisjärvel loodavad kohalikud entusiastid uisuväljaku avada järgmise nädala keskpaigaks. «Järv on sügav ning allikatega, varem ei julgenud rada valmis teha,» selgitas vallavanem Peeter Rahnel.

Karneval ja küünlavalgusõhtu

Eile avas rattaklubi Viljandi järvel tavapäraseks saanud uisunädala, mille kestel saavad uisutajad iga päev kella 17—19 järvel liikuda prožektorite valgel ja muusika saatel. Täna  oodatakse kõiki järvele kostümeeritult, sest kella 13—16 kestab seal karneval «Värvid jääl».

Homme kell 12 antakse uisumaratoni start. Kavas on 50 kilomeetri pikkune põhisõit ja 30-kilomeetrine poolmaraton. Kõik need, kes võidu peale uisutada ei soovi, on kell 15.15  oodatud 10 kilomeetri pikkusele rahvasõidule.

Rattaklubi president Veiko Šmidt ütles, et eile keskpäevaks oli end maratonile kirja pannud üle saja osaleja. Stardi- ja finišipaik on Viljandi järve rannas, kus jätkub parkimiskohti kõigile tulijatele. Võistlejatel on võimalik abi ja kehakosutust saada raja servas olevast teeninduspunktist, finišis ootavad neid soe jook ja supp. Ilmaprognoos on uisutajatele soodne: lubatakse 5—10 kraadi külma ning kerget lõunatuult.

Uisunädal jätkub reedeni, teisipäeval ehk sõbrapäeval on kavas küünlavalgusõhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles