Juhan-Mart Salumäe: teeme nii, et haridusvaldkonda ei tabaks "Hiljandi" (1)

, Viljandi gümnaasiumi direktor valimisliit Südamega Viljandis (SDE)
Copy
Juhan-Mart Salumäe: "Mõistet "Hiljandi" hakati kasutama Uue tänava puude saaga puhul ja sellest on ajendatud ka kleepsud. Linnavalitsus on küll korduvalt väitnud, et rahvast kaasati Uue tänava projekti rohkem kui kunagi varem, kuid seda väidet võib näha pooliku tõena."
Juhan-Mart Salumäe: "Mõistet "Hiljandi" hakati kasutama Uue tänava puude saaga puhul ja sellest on ajendatud ka kleepsud. Linnavalitsus on küll korduvalt väitnud, et rahvast kaasati Uue tänava projekti rohkem kui kunagi varem, kuid seda väidet võib näha pooliku tõena." Foto: Marko Saarm

TERAV SILM on märganud, et mitmel pool Viljandis on avalikku ruumi tekkinud kleepsud, millel puukännu juurde on kirjutatud «Hiljandi». Uurinud veidi tausta, tean, et selle taga on mõte: kui kodanikud tahavad linnajuhtidele uusi lahendusi välja pakkuda, on alati juba liiga hilja midagi muuta. Pean tõdema, et see iseloomustab hästi viimast aastat Viljandis.

Mõistet «Hiljandi» hakati kasutama Uue tänava puude saaga puhul ja sellest on ajendatud ka kleepsud. Linnavalitsus on küll korduvalt väitnud, et rahvast kaasati Uue tänava projekti rohkem kui kunagi varem, kuid seda väidet võib näha pooliku tõena. Kogukonna arvamused koguti tõesti kokku 2020. aasta lõpuks, kuid seda, milline on lõplik lahendus pärast linnavalitsuse arutelusid, avalikult ei tutvustatud. Isegi linnavolikogu liikmed (vähemasti opositsioon) polnud teadlikud, millised muudatused viidi sisse projekti lõppversiooni – 2020. aastal volikogule tutvustatud plaanis seisis veel selge sõnaga, et puud, mis nüüdseks on maha võetud, jäävad alles. Igal juhul 2021. aasta märtsist augustini olid lõpplahendusest teadlikud vaid linnavalitsuse liikmed koos vastutavate ametnikega ning kui seda lõpuks realiseerima hakati, oligi kogukonna muudatusettepanekutega arvestada liiga hilja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles