GALERII Selgusid Eesti künnimeistrid

Sakala
Copy
Selgusid Eesti künnimeistrid.
Selgusid Eesti künnimeistrid. Foto: Oleg Hartsenko

Täna Olustveres 47. korda peetud Eesti künnimeistrivõistluste võitjaks kuulutati tavaatrade klassis Kaspar Järvala ja pöördatrade arvestuses Priit Puuorg. Samal ajal peeti rahvusvahelisi noorte kündmise meistrivõistlusi ja selle esikolmiku moodustasid Olustvere ametikooli õpilased.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul sai tänavustel künnimeistrivõistlustel näha tõeliselt professionaalset võistluskündi ning toidumess oli traditsiooniliselt menukas.

"Meil on rõõm näha, et inimesed tulevad lähivaldadest ja kaugemaltki, et väärtustada kohalikku toitu ja toetada väiketootjaid. Loodame, et juba järgmisel aastal saame taas võimaluse korraldada populaarset hoidiste laata," sõnas Pastak.

Eesti meistrivõistlustele tulid kohalikud kündmistipud, kokku astus viies kategoorias võistlustulle 44 osalejat – meistrid tavaatradel, meistrid pöördatradel, vabaklass, noorteklass ja vanatehnika ehk T25 klass. 

Meistritiitli võitnud Kaspar Järvala ja Priit Puuorg saavad võimaluse kodumaad esindada 2022. aastal kündmise maailmameistrivõistlustel. Pöördatrade vabaklassis pälvis esikoha Johannes Toom.

T25 klassi sõidu võitis Toivo Sepp.

Rahvusvahelistel koolinoorte künnimeistrivõistlustel oli osalejaid kaheksast eri riigist, peale Eesti Lätist, Slovakkiast, Prantsusmaalt, Ukrainast, Hollandist, Taanist ja Austriast. Võistluse esikolmikusse jõudsid Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilased Tom Adamson, Joonas Valk ja Jacob Neimann Taanist. 

Meelelahutusliku osana korraldati keskpäeval parima künnierakonna valimised ja need võitis Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Koduerakonnale tiitli toonud Kalvi Kõva sõnul on kündmine väga oluline põllumajanduse osa, mida tuleb arendada ja populariseerida. "Künnist algab saak ning mul on hea meel, et Olustveres anti ka poliitikutele võimalus oma künnioskusi näidata," ütles Kõva. "Aitäh korraldajatele mitmekülgse programmi ja ürituse sujuva kulgemise eest."

Tänavu 17. korda peetud Olustvere toidulaadal pakkus oma toodangut 70 kohalikku tootjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles