Nädala asutus Maaelu Edendamise Sihtasutus

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
VILJANDI, EESTI, 15SEP21
Maaelu Edendamise Sihtasutuse kontor Viljandis Oru tänav 21.
MARKO SAARM/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 15SEP21 Maaelu Edendamise Sihtasutuse kontor Viljandis Oru tänav 21. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm

Keskkriminaalpolitsei pidas kolmapäeval kuriteos kahtlustatavana kinni kaks Viljandis tegutseva Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse liiget. Prokuratuuri teatel esitati neile kahtlustus riigi varaliste huvide järgimise kohustuse rikkumises, teisisõnu riigi usalduse kuritarvitamises. Mis sellest kõigest lõpuks saab, on raske ennustada, sest võimaliku kuriteo piirjooned on hägused. Riigikontrolli selleteemaline audit on ühemõtteliselt mõistetav, aga küsitavusi on palju. Näiteks mis on maaelu?

Maapiirkonnaks arvatakse ametlikult need asulad, kus rahvastiku tihedus on väiksem kui 200 inimest ruutkilomeetri kohta, või tihedama asustusega piirkond, mille rahvaarv jääb alla 5000 elaniku ruutkilomeetri kohta. Eri meetmete ja meetmekomplektide puhul võib toetatav piirkond olla erinev ning seejuures tuleb lähtuda meetme tingimustes seatud nõuetest, nii et see definitsioon lendab selles kontekstis ilmselt lihtsalt aknast välja. Kui lisada veel sellised kriteeriumid nagu koroonakriisis kannatada saamine, krediidivõimekus ja muu säärane, jagub vaidlemist tõenäoliselt pikemaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles