Covid-19 ⟩ Ööpäevaga lisandus 28 viirusekandjat, halvim on seis Viljandi vallas

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Maakonda lisandus ööpäevaga 28 nakatunut.
Maakonda lisandus ööpäevaga 28 nakatunut. Foto: Madis Veltman

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 7142 koroonaviiruse proovi, millest 510 osutus positiivseks. Viljandimaale lisandus 28 nakatunut, enim Viljandi valda.

Maakonna 28 nakatunust kümme elab Viljandi vallas. Mulgi valda tuli ööpäevaga juurde kaheksa nakatunut, Viljandi linna kuus ja Põhja-Sakala valda neli.

Viljandi valda on ka viimase seitsme päeva jooksul lisandunud nakatunuid enim – 52. Viljandi linnas on seitsme päeva jooksul positiivse proovi andnud 48 koroonaviirusega nakatunud inimest. Mulgi valda on sama ajaga lisandunud 35 nakatunut ja Põhja-Sakala valda 30.

Viljandi valla abivallavanem Irma Väre sõnas, et enamik sealseid nakatumisi on seotud haridusasutustega. "Meil hakkab tasapisi kujunema olukord, et ei ole kedagi klassi ette saata, sest just õpetajad nakatuvad," lausus Väre ja kinnitas, et olukord on küll keeruline, aga siiski kontrolli all ning koolid otsivad haigestunutele asendajaid.

Abivallavanema kinnitusel on valla hooldekodudes seis praegu õnneks hea. Paar nädalat tagasi nakatus küll näiteks paar töötajat Pärsti hooldekodus, ent hooldekodu pääses kolde tekkimisest ning haiguse klientidele levimisest.

Riigis lisandus ööpäeva jooksul enim nakatunuid Harjumaale – 158. Neist 116 elavad rahvastikuregistri andmetel Tallinnas.

16. septembri hommikul vajas sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi 144 inimest. Kokku on haiglas 162 koroonaviirusega nakatunud patsienti, kellest on vaktsineerimata 114 ehk 70,4 protsenti ja lõpetatud vaktsineerimiskuuriga 48 ehk 29,6 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 21 COVID-19 haigusjuhtu. Suri neli koroonaviirusega nakatunud naist: 74-aastane, 86-aastane, 93-aastane ja 98-aastane.

Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on Eestis praegu 65,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles