VASTULAUSE ⟩ Imre Jugomäe: neli aastat Mulgi valda ja uskudes meie inimestesse

Imre Jugomäe
, Mulgi vallavanem (Keskerakond)
Copy
MUlgi vallavanem Imre Jugomäe
MUlgi vallavanem Imre Jugomäe Foto: Elmo Riig

OLLES PIKAAEGNE järjepidev Sakala lugeja, olen tundnud heameelt tugeva ja sisuka maakonnalehe olemasolu üle. Väljaanne, mis kajastab ja analüüsib objektiivselt meie ümber sündivat, täidab arusaamade kujunemisel olulist rolli.

Tuleb ette ka seda, et vestluse käigus välja öeldud mõte ei jõua trükki päris terviklikult. Näiteks 24. augustil ilmunud loos, mis kajastas Mulgi valla ametisõidukite kasutamist, sõnastas vallavanem: "Mul endalgi näiteks on teinekord tangitud kütuse kogus märkimata jäänud ja muid selliseid apse." Õige mõtte saab kokku, kui siia lisada: kuna kõik tankimised toimuvad maksekaardiga ning on alati kellaajaliselt ja tankla täpsusega arvel märgitud, pole ma seda teinud. Ei midagi tormilist, võtad asja eluterve huumoriga ja järgmine kord proovid ennast paremini väljendada.

Kummastav aga oli lugeda ettevõtluskonsultant Mati Ilissoni 3. septembril ilmunud arvamuslugu "Neli aastat Mulgi valda ja uskumatult palju muret".

KUUS AASTAT tagasi kirjutas Siim Kallas haldusreformi silmas pidades, et üks tont käib ringi mööda Eestit. Nüüd on Mulgi vallas käimas üks konsultant – kuulujutu konsultant, kes võtab oma kirjatükkides väidete aluseks, nagu ta ise välja toob, "kuulnud inimestelt" või "kuulu järgi".

Seekordses loos peatub konsultant muu hulgas rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste teenustasemete hindamise tulemustel. Olles sellega eelnevalt tutvunud, on kahetsusväärne näha, et tõlgendamine võib osutuda nii pealiskaudseks – et enne leheveergudel avaldamist ei soovita asjasse süveneda. Seda lisaks faktivigadele, mis puudutavad valdkondade, näiteks spordi ja kultuuri teenustaset. Sellega ei mustata ainult vallavalitsust, vaid pisendatakse meie nendes valdkondades tegutsevate ettevõtlike inimeste ja toimekate allasutuste tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles