PÕHJA-SAKALA ⟩ Vald vaeb bussiliini loomist, et sõitjad hiljem Viljandisse jõuaks (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
ATKO on teada andnud, et neil uue liini teenindamiseks vaba buss hetkel puudub, ent teised vedajad saaksid appi tulla küll.
ATKO on teada andnud, et neil uue liini teenindamiseks vaba buss hetkel puudub, ent teised vedajad saaksid appi tulla küll. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vald pöördus Viljandimaa ühistranspordikeskuse poole, et leida võimalus panna Olustverest hommikuti käima buss, mis väljuks praegu käigus olevast veidi hiljem. Praegu jõuab buss linna väga vara ning linnas koolis või tööl käijatel tekib hommikuti suur ajaauk.

Võhma, Olustvere ja Tääksi piirkonnas elavatel noortel, kes käivad Viljandi gümnaasiumis või kutseõppekeskuses, ning täiskasvanutel, kes peavad kella kaheksaks tööle jõudma, tekkis õigel ajal linna saamisega mure juba eelmisel aastal. Mitu seda piirkonda teenindanud kommertsliini suleti eelmisel aastal ning seega ongi inimestel valida, kas tulla linna väga vara hommikul või hilisema bussiga, mis sõidab ligi tund aega.

Olustverest sõidab tööpäevade hommikutel Viljandisse buss number 59A, mis väljub kell 6.53 ning jõuab Viljandisse juba kell 7.15. Et koolitunnid algavad kell 8.15, tekib lastele Põhja-Sakala vallavolikogu ning lapsevanemate arvates hommikul põhjendamatult suur ajaauk. Lisaks lastele mõjutab see täiskasvanuid, kelle tööpäev algab kell kaheksa. Järgmine buss Olustverest väljub alles 7.35 ning jõuab linna kell 8.40, viis minutit hiljem väljuv buss saabub samuti liiga hilja – 8.35.

Seda kõike arvesse võttes tegi Põhja-Sakala vallavalitsus Viljandimaa ühistranspordikeskusele ettepaneku panna käima kiire buss, mis väljuks Olustverest umbes kell 7.20 ja jõuaks Viljandisse kell 7.50.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles