Helmut Hallemaa: Viljandi peaks olema sõbralik ja mugav linn neile, kes autoga ei sõida (7)

Helmut Hallemaa
, Viljandi eelarve- ja arengukomisjoni ja Keskerakonna saadikurühma esimees
Copy
Helmut Hallemaa: "Terve hulk kõnni- ja kergliiklusteid vajab kohendamist või ehitamist, samuti on linna juurde vaja ülekäiguradasid, sest Lossi ja Tartu tänava ristmik pole ainus murekoht linnas."
Helmut Hallemaa: "Terve hulk kõnni- ja kergliiklusteid vajab kohendamist või ehitamist, samuti on linna juurde vaja ülekäiguradasid, sest Lossi ja Tartu tänava ristmik pole ainus murekoht linnas." Foto: Elmo Riig

KODULINN VILJANDI, rahvaarvult Eesti kuues, on omanäoline ja armas meile kõigile. Kooliaasta algus on aga linnaliikluses keeruline aeg: inimesed tulevad suvilatest tagasi linna, tänavatel on taas õpilased, muu hulgas kooliteed alustavad jütsid. Kõik see lisab liiklusesse omajagu vürtsi ning jalakäijad, ratturid ja autojuhid peavad olema tähelepanelikud. Milline võiks olla Viljandi liiklus, kui võtta arvesse väga vajalike teetööde rohkust?

Üks periood Eesti armsaima linna arendamises on teel finiši poole. Viljandi elu edendamiseks on tehtud tublisti tööd nii volikogus kui ka koalitsioonis.

Kolme aastaga muutsime uueks linna läbivad tuiksooned. Oleme parandanud suures mahus linna kõnni- ja kergliiklusteid. Linna tuleviku kavandamiseks kokkupandud arengustrateegia ning uue arengukava ja eelarvestrateegia koostamise eel mõni aasta tagasi tehtud elanike küsitluses nähti meie tugevustena loodust, asukohta, kultuuri, kultuuriakadeemiat, Ugalat, linna suurust ja folki. Kolme olulisema lahendamist vajava probleemi hulgas nimetati nii küsitluses kui linnaosade rahvakohtumistel aga just kõnni- ja kergliiklusteede ning tänavate seisukorda ning vajadust seda parandada. Oluline samm meie linna tulevikus ongi seega just nimelt kergliiklus- ja kõnniteede arendamine ning liiklusohutuse parandamine.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles