Abjas oli akordionimuusikat

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Ansambel Baltic Tremolo tähistas Abja-Paluojal 20. tegevusaastapäeva. Lisaks Mulgimaa pealinnale on orkestri tugikeskused Leedus Šiauliais ja Lätis Limbažis.
Ansambel Baltic Tremolo tähistas Abja-Paluojal 20. tegevusaastapäeva. Lisaks Mulgimaa pealinnale on orkestri tugikeskused Leedus Šiauliais ja Lätis Limbažis. Foto: Erakogu

Abja kultuurimajas oli 27. augustil suur, kolmeosaline akordionimuusika õhtu: lisaks rahvusvahelise akordioniorkestri Baltic Tremolo 20. sünnipäevale veel Mulgimaa pealinna 11. «Akordionfest» ja Abja-Paluoja soome-ugri kultuuripealinnaks olekut tähistav kontsert.

Avasignaaliks musitseeris torupillil Ants Taul. Kontserdi avas Soome akordioniduo Seppo Soittila ja Seppo Lankinen, tervitades kultuuripealinna Pietro Deiro palaga «Flight of The Angels» ja traditsionaaliga «Säkkijärven polka». Kui Abja publiku ees olid nimekad muusikud esimest korda, siis orkestrile on nad ammused tuttavad juba aastast 2002, mil Tremolo esines esimest korda Soomes «Sata-Häme Soi» akordionimuusika festivalil. Seppo Lankinen on ka Soome akordioniliidu asepresident, on olnud tihti Pärnu akordionimuusika festivali konkursi žüriis ja koos teise Seppoga sisustanud palju üritusi ja tantsuõhtuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles