COVID-19 ⟩ Plahvatusliku nakatunute arvu kasvu taga pole kolded, vaid üksikjuhtumid

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Pärsti hooldekodus on nakatunud kaks töötajat, aga viiruse laiem levik on esialgu suudetud ära hoida.
Pärsti hooldekodus on nakatunud kaks töötajat, aga viiruse laiem levik on esialgu suudetud ära hoida. Foto: Marko Saarm

Koroonaviirusesse nakatunute arv näitab viimastel nädalatel suurt kasvu terves Eestis ja Viljandimaa oli teisipäeval 40 uue juhtumiga nakatumisete arvult ööpäevas Harjumaa järel teisel kohal.

Koldeid on Viljandimaal terviseameti andmetel siiski ainult üks: Viljandi vallas on kaheksa nakatunuga perekondlik kolle. Kahe nakatunud töötajaga Pärsti hooldekodus pole koroonakolle õnneks lahvatanud ning abivallavanem Irma Väre kinnitusel on olukord kontrolli all.

Terviseameti Lõuna regiooni juht Tiia Luht nentis, et Viljandimaal on võrreldes eelmise nädalaga positiivseid proove laua 67 protsenti rohkem. Seejuures annavad Viljandimaal tooni noored haigestunud. "Enim haigeid on vanuserühmades 10–19 ja 30–39," täpsustas Luht.

Ligi pooled nakatunutest, 42 protsenti, on terviseameti andmetel nakkuse saanud pereringis. Täpselt üks kolmandik ehk 33 protsenti ei tea, kust nad nakkuse võisid saada.

Samuti on Viljandimaa nakatunute seas palju vaktsineerimata inimesi. "Haigestunute seas on täielikult vaktsineerituid 16 protsenti, vaktsineerimata aga 77 protsenti," lausus Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles