Suure-Jaani ⟩ Üks Eesti vanemaid kirikuid saab uue kivikatuse

Alice Lokk
, reporter
Copy
Suure-Jaani Johannese kiriku restaureerimistööde ajaks pakiti altar kokku. Pildil Suure-Jaani Johannese koguduse juhatuse esimees Madis Randaru ja koguduste õpetaja Hedi Vilumaa.
Suure-Jaani Johannese kiriku restaureerimistööde ajaks pakiti altar kokku. Pildil Suure-Jaani Johannese koguduse juhatuse esimees Madis Randaru ja koguduste õpetaja Hedi Vilumaa. Foto: EVE NAABER

Esmaspäeva hommikul pakiti Suure-Jaani Johannese kirikus altar kokku ning paluti õnnistust algavaks katuserestaureerimiseks. Vana puidust katus asendatakse kiviga.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Kõpu Peetri ja Suure-Jaani Johannese koguduste õpetaja Hedi Vilumaa ütles, et kogu kiriku katuse kordategemine on suur töö ning praegu algab selle esimene järk ehk kooriruumi katuse restaureerimine.

Töid tegeva Scandec Ehituse juhatuse liige Aivo Raud ütles, et katusekontsruktsioon restaureeritakse ja neile tuleb peale uus savikivist katusekate. "Katuse vahelaetalad ja sarikad vajavad proteesimist. Ei saa öelda, et seis on ülimalt avariiline, aga kindlasti tegemist vajab. Me ju teame, et aastatega kahjustused süvenevad. Praegu on täpselt õige aeg seda teha," kõneles ta. Töid alustatakse järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles