GALERII ⟩ Taasiseseisvumist tähistati linnas ja linnast väljas, maal ja taevas

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Reedel oli Viljandi linnas ja maakonnas hulk üritusi, millega tähistati Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeva, lisaks lendas kella kolme paiku üle Viljandimaa kaks Itaalia viienda põlvkonna hävitajat F-35 Lightning II.

Viljandi vallas oli taasiseseisvumise tähistamise kõige kaalukam ettevõtmine juba kolmapäeva õhtul, kui Ennuksemäel avati taastatud metsavennapunker. Reedel oli etendusi ja kontserte ning päeva lõpetab hilisõhtune ilutulestik Ramsi vabaajakeskuse parklas. Põhja-Sakala vald aastapäeva ei tähistanud.

Laisaks jäänud e-tiiger

Viljandi Sakala keskuse suures saalis pidas kokkutulnud linnarahvale tervituskõne Viljandi linnapea Madis Timpson ja esinesid Mait, Jakko ja Mikko Maltis ning Cantabile muusikastuudio solistid Greta Raudsepp ja Marcella Emilie Soonik.

Linnapea Madis Timpson rõhutas oma kõnes, et peame olema uhked ja tänulikud, et meil on oma riik, kus saame elada ja haridust oma emakeeles. Kuigi Eestil on endistest liiduvabariikidest läinud vaat et kõige paremini ning ta on lennanud kõige kaugemale, ei tohiks eestlased jääda loorberitele puhkama.

"Kolmkümmend ei ole enam poisikeseiga," kõneles Timpson. "Kogemust meil juba on ning seega on õige aeg uusi sihte seada. Oleme selle kolmekümne vaba aastaga täitnud ilmselt kõik eesmärgid, mida tollal julgesime endale seada. Kuhjaga täitnud. Eestil on läinud väga hästi, aga peame vaatama tulevikku."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles