VILJANDI ⟩ Avalik arutelu järve tuleviku üle meelitas rannakohviku triiki huvilisi täis

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
19. augustil arutleti Bangalos Viljandi järve kasutamise üle.
19. augustil arutleti Bangalos Viljandi järve kasutamise üle. Foto: EVE NAABER

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet kutsus neljapäeval kokku huvilisi ja huvigruppe ühendava avaliku koosoleku rannakohvikusse Bangalo. Nimelt plaanib linn järgmiseks kevadeks uuendada järve kasutamise head tava ning koostada ajakohase järve kasutamise korra, mis võtaks arvesse tänapäevaseid spordi- ja puhkamisvahendeid, nagu jetid ja aerosurfilauad, ning mis muudaks järve võimalikult ohutuks.

Kohale tuli umbes 40–50 inimest ning nii mõnedki huvilised pidid lausa püsti seisma. Koosolek algas kell 11 ning haridus- ja kultuuriameti juht Jaak Raie pidas lühikese avakõne, milles nentis, et järve kasutamine on praeguseks väga tihedaks kujunenud ning järvele on vaja ära mahutada palju inimesi: ujujad, sportlased, jetisõitjad, kalamehed ja paljud teised. "See tekitab paratamatult olukorra, kus tuleb hoolikalt jälgida, et kõik jääksid ellu ja terveks," sõnas Raie ja lisas, et hea tava kokkulepe tuleb uuesti ja ajakohaselt koostada.

Koosoleku eesmärk oli saada esmaseid ideid, kuidas järve kasutamist paremini korraldada, mida peaks järve kasutamise reeglite juures kindlasti arvestama ning mis on praegu halvasti ja vajab kindlasti lahendamist. "Praegu tuleb järvele küll vaikselt jää peale juba," sõnas Raie muiates ja lisas, et järgmiseks kevadeks püüab linn koostöös huvigruppidega jõuda selleni, et ajakohane järve kasutamise kord oleks kokku lepitud.

Seejärel said kõik soovijad lühidalt sõna võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles