Galerii ⟩ Floksinäitus ja aiakohvikute päev meelitasid lilletallu tuhatkond inimest

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Laupäeval ja pühapäeval Nõrga talus avatud floksinäitus on järjekorras üheksas. Näitusega samal ajal on Suure-Jaani kodukandipäevad, mille juurde kuulub aiakohvikute päev ning kuna Nõrga talu võtab ka sellest osa, saab aia ühes otsas kooke ja kohvi, teises aga lilli ja lõhnu.

Perenaine Krista Kukk ei pane sugugi pahaks, kui ajalehte ka lilledest galerii üles panna, mis sest et sama näitusele sissepääsu eest küsitakse tagasihoidlik summa. "Ega pilt anna lilledest kuigi palju edasi," märkis Kukk kavalalt silma pilgutades. "Eriti seda imelist lõhna. Pildid ajavad inimesel lihtsalt hamba verele ning järgmisel aastal tuleb ta ehk ise ka vaatama."

Mille järgi traditsiooniline lillenäitus kokku pannakse? Et aastad pole vennad ning flokside ehk aed-leeklillede õitsemise aeg varieerub, näitus on aga alati augusti esimesel nädalavahetusel, valitakse sellele lilled talu kollektsioonist selle järgi, millised parajasti kõige ilusamad on. Hoolsa kastmise tõttu ei mõjunud kuumalaine lilledele sugugi halvasti, nii on tänavu välja pandud lausa 71 floksisorti.

"Ega meie telki väga palju rohkem mahugi ning vaasidki saaksid otsa," ütles Kukk muiates ja märkis, et kuigi näitus kestab kaks päeva, tähendavad meeldivalt jahedaks tõmbunud ilmad seda, et floksid püsivad vaasis värsked neli-viis päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles