Omavalitsusjuhtide karm hinne vaktsineerimise korraldamisele: 2 (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vabaduse platsile pargitud vaktsineerimisbuss meelitas ligi sadu ja sadu inimesi.
Vabaduse platsile pargitud vaktsineerimisbuss meelitas ligi sadu ja sadu inimesi. Foto: Marko Saarm

«Viletsasti on see asi kõik organiseeritud, viletsasti,» nentis Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin riiklikust vaktsineerimissüsteemist rääkides. Ka teised omavalitsusjuhid leiavad, et kaitsepookimist korraldades saaks riik end paljuski parandada.

Vaktsiinibussid, millest esimesena hakkas vurama Viljandi haigla radioloogiabuss, on osutunud edukaks ning ka nädalavahetusel, kui peeti pärimusmuusika festivali, seisis buss Viljandis Vabaduse platsil ja teenindas sadu inimesi. Osalt meelitas rahvast võimalus saada ihaldatud Pfizeri vaktsiini, osalt ka see, et vaktsineerimisaegu pole lihtsalt saada.

Viljandi haigla koostööjuht Krista Valdvee kinnitas, et juulis oli Viljandi haiglas väike paus Pfizeri esimese doosi süstimisega. «Kindlasti ei ole tegemist sellega, et haigla ei soovi Pfizeri vaktsiini pakkuda,» rõhutas Valdvee. «Et ka meditsiinitöötajad vajavad veidi puhkust, töötasime juulis vähendatud mahuga. Juulis süstisid meie vaktsineerimismeeskonnad põhiliselt Pfizeri teist doosi. Igal nädalal sai vaktsineeritud umbes 460 inimest, kokku umbes 1840 inimest.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles