Koroonaviirusesse haigestumine suurenes Eestis nädalaga 70 protsendi võrra

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Terviseameti teatel on haigestumine märgatavalt kasvanud.
Terviseameti teatel on haigestumine märgatavalt kasvanud. Foto: Urmas Luik

Terviseameti epidemioloogiline ülevaade näitab, et nagu eelmistel nädalatel on enim haigestunuid noorema tööealise, sotsiaalselt aktiivse elanikkonna hulgas. Haigestumise kasv on seotud nii delta tüve kui üritustega, uute juhtumite arv suurenes 70 protsendi võrra. Nakkuse levikust tulenevat ohtu saab iga inimene leevendada vaktsineerimisega.

Eelmise nädala jooksul lisandus 645 haigusjuhtu. Võrreldes üle-eelmise nädalaga suurenes uute juhtude arv 72 protsenti võrra ning nakatamiskordaja R on kasvutrendis. Praegu on see Eestis 1,4. Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ütles, et üritustest osavõtjad on eri piirkondadest ja seetõttu kandub haigus üle Eesti.

Ta rääkis, et kui kasv jätkub samas tempos, siis augusti lõpus ja septembri alguses võib oodata juba ligi 2000 nakatunut päevas. "Ühtlasi on oodata haiglapatsientide arvu kasvu, mis võib ilma lisameetmete rakendamiseta jõuda sügiseks taas sadadeni," ütles ta.

Sepa sõnul saab nakkuse levikust tingitud ohtusid ja tagajärgi leevendada piirangutega ja kiirelt vaktsineerimise hõlmatuse suurendamisega.

Läinud nädalal täheldati haigestumuse vähenemist vaid Võrumaal 52 protsendi võrra. Haigestumus püsis stabiilne Ida-Virumaal ja Järvamaal, teistes maakondades oli see kasvutrendis.

Võrreldes üle-eelmise nädalaga vähenesid nakatumised välismaal ning tööl. Suurenes nakatumine tutvusringkonnas ja meelelahutusüritustel ning teadmata nakatumiste osakaal.

Sümptomaatilised haigusjuhud moodustasid 94,8 ja ilma sümptomiteta 5,2 protsenti haigestunute üldarvust. Haigestumise tunneb üldiselt ära kehva enesetunde ja peavalu järgi. Nakatunud on praegu peamiselt nooremad tööealised ja sotsiaalselt aktiivsed inimesed.

Haiglaravi on kokku vajanud 6,9 protsenti haigete üldarvust. Läinud nädalal hospitaliseeriti 29 inimest (võrreldes üle-eelmise nädalaga vähenes 81,2 protsendi võrra).Tuvastatud üle 60-aastastest haigestunutest vajas hospitaliseerimist 21,4 protsenti.

Surmaga on lõppenud 1271 haigusjuhtu ehk 0,96 protsenti juhtudest. Läinud nädalal uusi surmajuhtumeid ei lisandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles