Suislepa inimesed kardavad postkontori kadumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:   : VILJANDI, EESTI, 08SEP08
Pildil Suislepa kauplus. Suislepa apteek.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: : VILJANDI, EESTI, 08SEP08 Pildil Suislepa kauplus. Suislepa apteek. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu valla Suislepa küla elanikud on ärevil leviva kuulduse peale, nagu kavandaks Eesti Post sealse postkontori sulgemist.


«Meile on tähtis, et Suislepa kontoris säiliks postipank, kus saame raha välja võtta ja tehinguid sooritada,» rääkis Suislepa elanik Evi Tamme. «Bussiga Mustla postkontoris käimine võtaks vähemalt neli tundi.»

Eesti Posti kommunikatsiooni ja turunduse osakonna juhataja Kaido Padar ütles, et konkreetsete postkontorite sulgemist pole praegu kavas, aga seda ei saa ka välistada. Firma töötajad uurivad maakontorite töömahtu ja lahtiolekuaegu ning otsivad valdadest postiteenuse osutamiseks koostööpartnereid.

«Eelmise aasta lõpul kohtusime üle Eesti 55 valla juhtidega, et postiteenuste osutamist läbi arutada ning lahendusi otsida. See on postkontorite võrgus pidevalt toimiv protsess,» rääkis Padar.

Tarvastu vallavanem Alar Karu ütles, et Eesti Posti esindajad mainisid kohtumisel ära Suislepa postkontori vähese külastatavuse. Arutati võimalust postiteenuseid osutada mõnes teises asutuses, näiteks postkontori kõrval asuvas A ja O poes.

Kaido Padari sõnul on postipunktide arv Eestis viimastel aastatel pigem kasvanud, neid on praegu kokku üle neljasaja.

«Riik on meile pannud kohustused ja postiteenused ei kao kuhugi. Alati jääb mingi variant või muu kanal, millest ka inimestele teada antakse,» lausus ta.

Eesti posti kodulehekülje andmetel on praegu Viljandimaal 33 postkontorit ja -punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles