Elektriliinidesse kukkunud puu tekitas Ängi külas maastikutulekahju

Alice Lokk
, reporter
Copy
Elektriliinidele kukkunud puu tekitas maastikutulekahju. Pilt on illustratiivne.
Elektriliinidele kukkunud puu tekitas maastikutulekahju. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Pühapäeval kell 16.26 said päästjad teate Põhja-Sakala valda Ängi külast, kus elektriliinidele kukkunud puu oli tekitanud maastikutulekahju.

Päästeameti valvepressiesindaja Tambet Vodi sõnutsi süttis elektriliinide all rabamaastik. Tuulega oli üks puu liinidesse kukkunud, millest tekkinud sädemed põhjustasid tulekahju. 

Pressiesindaja kinnitas, et olukord on kontrolli all ja tuli suuremaks ei levi. Kustutamist vajas on 70 x 10 meetri suurune maa-ala. 

Neljas maakonnas kehtib alates pühapäevast ametlikult tuleohtlik aeg, mis tähendab, et Jõgeva-, Järva ning Ida- ja Lääne-Virumaal ei tohi võõral metsaalal ning muu taimestiku ja turbapinnasega kaetud alal aega veeta ega sealt ka mootorsõidukiga läbi sõita. "Tuul teeb ka pahandust ja aitab nendele õnnetustele kaasa. Maakonna piirist ei tasu lasta end heidutada, tegelikult on kõik kohad kuivad," ütles valvepressiesindaja Tambet Vodi. "Praegu on meil veel hästi läinud ja suuri metsatulekahjusid pole olnud, kuid 2018. aastal oli samasugune kuiv suvi. Toona oli meil lõpuks väga palju tööd."

Tänavu on aset leidnud üle 600 metsa- ja maastikutulekahju, neist 67 juuli kahe esimese nädalaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles