Galerii ⟩ Linnapäevad lõid Võhma palavusest hoolimata rahvast kihama

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Reedel ja laupäeval peeti Võhmas 14. korda linnapäevi ja laata, mis tõid sellesse Põhja-Sakala valla linnakesse tõelise melu. Laupäeva pärastlõunal oli ürituse ala tihedasti kuuma ilma trotsivaid inimesi täis ning välja selgitati ka traditsioonilised Võhma Vägilase tiitli kandjad.

Spordiprogramm andis võimaluse mõõtu võtta mitmesugustel aladel, näiteks petangis, rannavõrkpallis, kettagolfis ja lauatennises, ei puudunud ka lahtised koroona meistrivõistlused. Programmi lõpetas rahvuslik jõukatsumine, kus nii naiste kui meeste arvestuses selgitati välja Võhma vägilane. Kavas oli sangpommi hoidmine, sangpommiga kükkimine, hantlite pea kohale tõstmine ja lõpuks suure palgiga jooksmine.

Meeste arvestuses võitis ülekaalukalt ja viis vägilase tiitli koju Taivo Urban. Idee mõõduvõtul osaleda oli andnud talle sõbranna, kes üritust korraldada aitas. Sporti ta oma sõnutsi väga palju ei tee, hea vormi taga on lihtsalt palju füüsilist tööd ja tegutsemist. See polnud Urbanile esimene kord sel võistlusel osaleda, ent kaks aastat tagasi ei jõudnud ta isegi esikolmikusse. "Eks aastatega ole rammu juurde tulnud," ütles vastne vägilane rõõmsalt ja pingutas muskleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles