Võidutule toovad iseseisvuse taastamise eakaaslased

Sakala
Copy
Viljandimaale toovad võidutule kaitseliitlane Andres Sakkov ja naiskodukaitsja Grete Vares.
Viljandimaale toovad võidutule kaitseliitlane Andres Sakkov ja naiskodukaitsja Grete Vares. Foto: Gunnar Teas

Tänavu 20. augustil möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest ja seega on võidupüha tuletoojad 1991. aastal sündinud naiskodukaitsjad ja kaitseliitlased.

Nagu seisab kaitseliidu pressiteates, saavad tuletoojad 23. juunil võidupüha paraadil Paide keskväljakul president Kersti Kaljulaidilt võidutule, et viia see oma kodukanti. Võidutuled pannakse põlema vabadussõja mälestussammaste jalamitele üle Eesti ja sealt saavad kõik soovijad seda oma jaanilõkke süütamiseks võtta.

Võidutuli sünnib 23. juunil kell 8.35 Järvamaal Müüsleri vabadussõja mälestussamba jalamil, kus ühendatakse eelmisel päeval Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus süüdatud mälestustuli ning Paide Vallimäel noorkotkaste läidetud muinastuli.

Viljandimaale toovad võidutule Andres Sakkov ja Grete Vares.

Andres Sakkov on Kaitseliidu liige 2009. aasta märtsist ning on algusest peale kuulunud Sakala maleva miinipildujarühma. Alates 2015. aastast täidab ta rühmavanema ülesandeid. Kaitseliit kirjeldab Sakkovit kui väga kohusetundlikku ja otsusekindlat inimest.

Grete Vares liitus naiskodukaitsega 2017. aasta alguses. Tänu oma rõõmsameelsusele, kohusetundele ja heale õpivõimele elas ta kiiresti sisse Naiskodukaitse tegemistesse ja võitis jaoskonna liikmete usalduse. Sama aasta lõpus valiti Vares Tarvastu jaoskonna esinaiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles