Stipendium viib piiri taha õppima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.uwc.org

Gümnaasiumiõpilastel on võimalik taotleda stipendiumi ja minna selle abiga õppima Itaalia või Hongkongi kolledžisse.

United World College’i Eesti Ühing pakub tänavu õpilastele võimaluse taotleda 100-protsendilist stipendiumi, et minna õppima Itaaliasse, ja 90-protsendilist stipendiumi, et siirduda Hongkongi kolledžisse.

Mainitud stipendium katab õppemaksu ning majutus- ja söögikulud. Lennupiletite hind ja taskuraha selle hulka ei kuulu.

Hongkongi kolledžis tuleb õpilasel rahastada ka puudujääv kümme protsenti, umbes 2100 eurot õppeaastas.

Kandideerima oodatakse hea õpiedukusega X või XI klassi õpilasi, keda iseloomustavad enesedistsipliin, teiste arvestamine, oskus end inglise keeles väljendada ja suhtlemisjulgus.

Enne avalduse saatmist palutakse kandidaatidel põhjalikult tutvuda United World College’i liikumisega. Seda saab teha veebiaadressidel www.uwc.org ja www.uwc.ee.

Kandideerimiseks vajalik taotlusblankett on samuti kodulehel. Sellele tuleb lisada ühe õpetaja soovituskiri, kontaktandmed, maksimaalselt ühe lehekülje pikkune enesetutvustus ja põhjendus, miks gümnasist soovib õppida välismaa kolledžis.

Ühtlasi on kandideerijatel vaja kirjutada essee. Teemad on järgmised: «Vabas ühiskonnas on kunst otstarbetu?», «Mida sa teeksid, kui teaksid, et läbikukkumine on võimatu? (Robert H. Schuller)», «Sooline võrdõiguslikkus rikub soolise identiteedi kujunemist», «Dopinguolümpia — õiglase spordimaailma vältimatu tulevik», «Euroopa Liit — uppuv laev?», «Andekus kohustab» ja «Eesmärk õigustab meetodit».

Dokumendid peavad olema esitatud eesti keeles ning need tuleb saata hiljemalt 26. veebruariks korraga aadressil konkurss@uwc.ee. Teise vooru, mis leiab aset 24. ja 25. märtsil, kutsutakse 10—15 õpilast. Seal osalevad kandidaadid rühmavestluses, rollimängudes ja intervjuus.

EESMÄRK
Liikumine edendab rahvusvahelist üksteisemõistmist.
• United World College’is on kaksteist ühise programmi kaudu tihedalt seotud rahvusvahelist kooli, mis asuvad maailma eri paigus.
• 16—19 aasta vanused õpilased saabuvad sinna maakera kaugeimatestki piirkondadest.
Allikas: www.uwc.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles