PÄEVAKOMMENTAAR ⟩ Tarvo Madsen: elektritõukerattad ei ole lastele

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Bolti elektritõukeratta teenus ei ole kasutamiseks alla 16-aastastele.
Bolti elektritõukeratta teenus ei ole kasutamiseks alla 16-aastastele. Foto: Elmo Riig

Hiljuti ilmusid Viljandi tänavatele teenusepakkuja Bolt elektritõukerattad, mida iga viljandlane saab kasutada nii igapäevase liikumisvõimalusena või kasvõi lõbusõiduks. Paljude jaoks asjaliku või toreda liiklemisviisi juures näen paraku suure murekohana hooletuid lapsevanemaid, kes lubavad oma võsukestel nendega vabalt liigelda. Kas me tahame tõesti traagilisi õnnetusi?

Bolt ütleb oma kodulehel, et elektritõukeratta kasutamiseks peab olema 16-aastane. Samuti on iga tõukeratta peal kleebis, mis justkui keelab alla 16-aastastel sellega sõitmise. Miks võib siis linnatänavatel näha elektritõukerattaga vuravaid lapsi, kes on silmaga hinnates ilmselgelt sellest vanusepiirist nooremad, pealegi paljud neist ilma igasuguse kaitsevarustuseta? Olen Viljandis Bolti elektritõukerattaga sõitvaid lapsi näinud pea iga päev ja see teeb mind nõutuks.

Üks põhjus võib olla selles, et seaduse järgi on neil tegelikult sõitmine lubatud. Seadus nimelt sätestab, et elektritõukerattaga liikluses osaledes peab noorem kui 16-aastane kasutama kiivrit, kuid ei keela tal sõita. Küll aga seab täiendavad piirangud Bolt ise, vähemalt teoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles