GALERII ⟩ Võrtsjärve ääres uksed avanud kalakohvik loodab rahva seas menu

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Sel nädalal avas Võrtsjärve ääres oma uksed kalakohvik Võrtsu Sahver, mille algatajad on kohalikud kalurid. Ettevõtte eestvedaja Priit Lauri sõnul on kohvik esimese paari päeva jooksul olnud menukas ja loodetavasti jääb nii ka edaspidi.

Äsja Viljandimaal Leie ja Vaibla küla vahel oma uksed avanud kalakohviku Võrtsu Sahver juhatuse liige Priit Laur rääkis, et kohvikut hakati rajama umbes aasta tagasi ja sellega on ühiselt seotud olnud paljud kohalikud. "Me teeme seda sõpruskonnaga ja meil on siin mitu peret, kellega koos me oleme seda vedanud. Üks aitab ehitusega, teine aitab kalapüügiga ja kolmas aitab mingi kolmanda asjaga. Suur tänu tahaks öelda ümberkaudsetele inimestele. Igaüks on nõu ja jõuga abiks olnud," ütles ta.

Kohviku rajamise idee tuli sõpruskonnal sellest, et kohalike kaluritena on nad juba kaua käinud järvel kala püüdmas ja saagid on muutunud ajaga aina suuremaks. "Oma pere ja sõpruskond ei jõua seda enam ära süüa ja kuna kaluritel on järves mõrdu veel, siis panime pead ja seljad kokku ning mõtlesime, et miks mitte kutsuda kaugemalt kandi rahvast ka Võrtsjärve äärde kala sööma ja mõnusalt aega veetma," rääkis Laur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles