Vaktsineerijate suur huvi ajas haigla arvutisüsteemid umbe

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi haiglas on vaktsineerijatele vabu aegu esialgu saada vaid telefoni teel.
Viljandi haiglas on vaktsineerijatele vabu aegu esialgu saada vaid telefoni teel. Foto: Marko Saarm / Sakala

Umbes pool tundi pärast digiregistreerimise kaudu uute vaktsineerimisaegade kirjapaneku algust pidi Viljandi haigla selle tegevuse lõpetama, sest tavatult suur surve ähvardas kogu haigla infosüsteemi umbe ajada.

Viljandi haigla koostööteenuste juhi Krista Valdvee selgitust mööda oli kell 8 alanud digiregistreerimise vastu sedavõrd suur huvi, et haigla infosüsteem ei saanud sellega hakkama ja see ähvardas seisata ka haigla ülejäänud töö. Nii ei jäänud haiglal muud üle kui lõpetada vaktsineerimisele registreerimine veebis ning nüüd saab seda teha telefoni teel.

"Meie digiregistratuur on seotud Põhja-Eesti regionaalhaiglaga ning suure koormuse tõttu võttis ka too digiregistratuuri maha,” lisas Valdvee.

Millal digiregistreermise võimalust uuesti soovijatele pakutakse, pole teada.

Haigla registratuuri telefon on varahommikust saadik umbes, enamik helistajaid kuuleb lauset, et liin on üle koormatud, ning palutakse mõne aja pärast uuesti helistada.

Lisaks helistamisele oleks võimalik haiglasse kohale minna ja end registratuuris järjekorda panna. "Siin tuleb aga arvestada, et töötajad peavad hakkama saama ka inimeste eriarsti vastuvõttude korraldamisega," ütles Valdvee ja nentis, et registratuuri töötajad on praegu tööga väga ülekoormatud.

Esmaspäeval kella 10-ks olid kõik ajad täis 25. maiks, mis oli esimene päev, kuhu esmaspäeval sai registreeruda. Ajad on avatud 16. juunini ning kõigiks järgmisteks päevadeks oli vabu aegu saada. Praeguse kava kohaselt tehakse 16. juunini Viljandi haiglas 1600 esmasüsti, aga haigla soov on dooside arvu suurendada.

Esmaspäevase seisuga oli Viljandi haiglas tehtud 5820 vaktsiinidoosi COVID-19 vastu. Kahe doosiga on vaktsineeritud ligi 2600 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles