ARVUSTUS ⟩ Kirglikult üle võlli ja 40 kilo pekki

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Myraka ehk Üllar Priksi raamat kõneleb ühe elu nautida armastava keskealise mehe püüdlustest paremaks inimeseks saada. Kahe aasta jooksul on autor läbi kõndinud 6000 kilomeetrit ja kaotanud oma kehakaalust 40 kilogrammi.
Myraka ehk Üllar Priksi raamat kõneleb ühe elu nautida armastava keskealise mehe püüdlustest paremaks inimeseks saada. Kahe aasta jooksul on autor läbi kõndinud 6000 kilomeetrit ja kaotanud oma kehakaalust 40 kilogrammi. Foto: Erakogu

Üllar Priksi alias Myraka uus raamat «Viina ja viineri vahel ehk Paadunud elunautija trennipäevik» on seda sorti teos, mis ühtki lugejat külmaks ei jäta. Kes võdistab vastikustundest õlgu («Issand, kas ta peab sedasi ropendama?»), kes röögib lehekülg lehekülje järel häbitult naerda («Kuradi hästi paneb ikka!»).

Mina olen Myrakaga koos Sakala seitungi talituses töötanud, sestap hankisin tema raamatu üsna kärmelt, kui see ilmavalgust oli näinud. Põhjuseks lihtne põhimõte: kui minu sõber kirjutab raamatu – ja mul neid kirjanikkudest sõpru ikka jagub –, siis mina selle endale ka ostan ning palun autoril tiitellehele isiklikud pookstavid sisse kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles