Mulgi Häärber ⟩ Hooldekodust lühikese aja jooksul teist korda kaotsi läinud Heino jõudis tagasi koju

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Mulgi Häärberi juhataja Merle Palgi sõnutsi on Heino igati hea tervise juures, aga ühtegi head lahendust tema ega temasuguste ohutuse tagamiseks praegu tegelikult ei eksisteeri.
Mulgi Häärberi juhataja Merle Palgi sõnutsi on Heino igati hea tervise juures, aga ühtegi head lahendust tema ega temasuguste ohutuse tagamiseks praegu tegelikult ei eksisteeri. Foto: Elmo Riig

Teisipäeval Mulgi vallas asuvast Mulgi Häärberi hooldekodust teadmata suunas lahkunud 65-aastane Heino leiti kolmapäeva õhtul uuesti üles. Politsei sai tähelepanelikult inimeselt vihje, et Heinoga sarnanev mees kõnnib Oiu küla lähedal Viljandi vallas mööda maanteed. Patrull kontrollis kohe infot ning avastas, et see oligi Heino. Ta viidi Halliste lähedale hooldekodusse tagasi ning ta on hea tervise juures. Nädal varem oli Heino samuti kõndima läinud ja siis leidsid politseinikud ta vihje peale päev hiljem Kolga-Jaani infopunkti juurest.

Mulgi Häärberi juhataja Merle Palk kinnitas neljapäeval Sakalale, et Heino tervisega on kõik korras ning rändama minek teda kuidagi halvasti ei mõjutanud.

Hooldekodu juhataja: head lahendust pole

Olukord on aga juhataja sõnutsi väga keeruline, sest ühtegi head lahendust sellistele ränduritele pole. "Täiesti välistatud oleks näiteks see, et me paneksime nad luku taha või hoiaksime neid kinni," rääkis Palk. "Esiteks oleks see seadusevastane isikult vabaduse võtmine, teiseks võib see kinnipandavale lausa ohtlikuks osutuda. Kellele meeldiks luku taga olla? Mitte kellelegi. Kui aga inimesel on teatud tajuhäired, võib ta sellises olukorras endale viga teha. Lisaks on jalutamine väga tervislik ja mis puutub Heinosse, siis tema leiab meil kodutee ikka üles ja üldiselt kaugele ei lähe."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles