Loomakasvatuse otsetoetust taotleb hulk Viljandimaa põllumehi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Piimalehmakasvatamise otsetoetuse saamiseks esitati Viljandimaalt 73 taotlust.
Piimalehmakasvatamise otsetoetuse saamiseks esitati Viljandimaalt 73 taotlust. Foto: Mihkel Maripuu

16. aprillil lõppes loomakasvatuse otsetoetuste taotluste vastuvõtt. Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) andis pressiteate vahendusel teada, et piimalehmakasvatamise ning ute- ja kitsekasvatamise otsetoetuse taotluse esitas Eestis 1390 loomakasvatajat. Piimalehmakasvatamise otsetoetuse saamiseks tuli Viljandimaalt 73 taotlust ning ute- ja kitsekasvatamise otsetoetuseks 53 taotlust.

"Esimest korda sai loomatoetuste taotlusi esitada e-PRIA avalehelt ja uuenenud teenuse kaudu," sõnas PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Tanel Trell. "Taotlejate tagasiside uuendatud teenusele oli igati positiivne. Taotlust oli lihtne täita ja esitada ning seda kõike sai teha  kontaktivabalt."

Piimalehmakasvatamise otsetoetuse (PTK) saamiseks esitati 650 taotlust, piimalehmakasvatamise otsetoetuse saamiseks Saaremaal, Hiiumaal, Muhus, Kihnus ja Ruhnus (PTK2) 94 taotlust ning ute- ja kitsekasvatamise otsetoetuse (UTK) saamiseks 691 taotlust.

Taotlusi võeti vastu 2.-22. märtsini ning pärast seda sai taotlusi hilinenult esitada veel 16. aprillini. PRIA peadirektor otsustab loomakasvatuse otsetoetuste määramise või taotluste rahuldamata jätmise hiljemalt 10. detsembriks ja toetus makstakse välja tänavu 10. detsembrist tuleva aasta 30. juunini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles