Soomustehnikakolonnid möödusid Viljandist

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Viljandi külje alt sõitsid läbi suurte veokite kolonnid, mis sõidutavad sõjatehnikat Lätis algavale õppusele.
Viljandi külje alt sõitsid läbi suurte veokite kolonnid, mis sõidutavad sõjatehnikat Lätis algavale õppusele. Foto: Karina Gorskova

Täna ennelõunal möödus Viljandist esmalt üks soomustehnikakolonn 34 veoautoga ning veerand tundi hiljem teine samasugune.

Vedajate hulgas olid Viljandi osaühingud Ants Viljandi ja Frontrum. 34 veoautot suundusid Lätti. Kaitseväe pressijaoskonna ülem kapten Taavi Karotamm ütles, et Scoutspataljon (1. jalaväebrigaadi üksus) suundus täna Lätti Ādažisse lahinglaskmistele. Kolonnis olid peamiselt lahingumasinad CV-90, lisaks toetustankid.

"Scoutspataljonil on suuremad lahinglaskmised kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Õppuste eesmärk on lahinglaskmised kompanii ja toetusüksuste, miinipildujate, tankitõrje, õhutõrje ja pioneeride koosseisus. Lahinglaskmised toimuvad Lätis, sest seal on piisavalt manööverdamisruumi," sõnas Karotamm. Liitlaste tanke kolonnis ei olnud.

Ants Viljandi juht Mait Hommik ütles, et tankid suundusid Valga kaudu õppustele Ādažisse, tavaliselt on kolonnid liikunud Pärnu ja Ikla kaudu, aga praegu on Pärnu kandis suuremad teetööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles