LÜHIINTERVJUUD ⟩ Mida põnevat on pärimusmuusikud teinud saadud stipendiumidega?

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Torupillimängija ja pärimusmuusika lektor Cätlin Mägi salvestas pärimusmuusika aida toetuse abil 18 torupilli õppevideot ning plaanis on ka uue albumi kava ettevalmistamine. Fotol on Cätlin Mägi 2020. aasta etnokulpide jagamisel pärimusmuusika aidas.
Torupillimängija ja pärimusmuusika lektor Cätlin Mägi salvestas pärimusmuusika aida toetuse abil 18 torupilli õppevideot ning plaanis on ka uue albumi kava ettevalmistamine. Fotol on Cätlin Mägi 2020. aasta etnokulpide jagamisel pärimusmuusika aidas. Foto: Marko Saarm

Möödunud aastal kuulutas Eesti pärimusmuusika keskus välja stipendiumikonkursi, kus kümme eesti pärimusmuusikut said konkursi korras 2000 euro suuruse toetuse. Sakala küsis stipendiumi saajatelt, kuidas neil toetuse kasutamine läinud on.

Eesti pärimusmuusika keskuse möödunud aastal välja antud stipendiumite eesmärk on toetada pärimusmuusika valdkonna arengut ning loometegevust. Konkurss kuulutati välja 25. novembril ning sinna laekus 44 avaldust.​

Kümne stipendiaadi hulka jõudis nii kogenud pärimusmuusikuid kui noori, kes saavad stipendiumi abiga näiteks edasi õppida. Mõni toetuse saaja kasutab seda ka pärimusmuusika albumite või õppematerjali väljaandmiseks, aga ka uurimistööks raamatu ettevalmistamisel ning teha kontserte ja videoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles