Kas Mulgi vald tegi Karksile liiga? Vallavanem vaidleb vastu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Karksi-Nuia noortekeskuses on aasta jooksul kolm korda juhataja vahetunud, sest kaks endist töötajat on suundunud mujale elama. Mulgi vallavanem arvas, et just seetõttu küsiti Karksi piirkonnast huviharidusele vähem toetust.
Karksi-Nuia noortekeskuses on aasta jooksul kolm korda juhataja vahetunud, sest kaks endist töötajat on suundunud mujale elama. Mulgi vallavanem arvas, et just seetõttu küsiti Karksi piirkonnast huviharidusele vähem toetust. Foto: Marko Saarm

Mulgi vallas jagatud huvihariduse toetusrahast läks küll enamik endise Abja valla piirkonna toetamiseks, kuid vallavanema sõnul ei tähenda see ühe regiooni eelistamist, vaid seda, et teisest suurest piirkonnast tuli seekord vähem rahasoove.

Paarkümmend aastat tagasi Karksi vallavanema ametit pidanud Mati Ilisson kahtlustas eelmisel nädalal Sakalas ilmunud arvamusloos, et Mulgi valla huvihariduse raha jagamisel ­eelistasid vallajuhid Abja piirkonna lapsi omaaegse Karksi valla omadele.

Ta esitas ka summad, mis seda teooriat toetasid. Kui jagatud 75 000 eurost läks Abja piirkonnale ligi 36 500 eurot, siis suurema noorte arvuga endise Karksi valla osale anti napilt 19 000 eurot. Kui toetusraha veel laste peale arvutada, siis sai endine Karksi vald ühe lapse kohta kõige vähem raha ja Mõisaküla kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles