Nädal algas aasta soojatipuga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Kuldnokk kaunil aprillikuu päeval.
Kuldnokk kaunil aprillikuu päeval. Foto: Peeter Kümmel

Esmaspäeval, 12. aprillil sündis selle aasta soojarekord. Kõige palavam oli Narvas, aga oma kandi äärmuse fikseeris ka Viljandi ilmajaam.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna asejuhataja Külli Loodla ütles, et esimest korda sel kevadel tõusis õhutemperatuur üle kahekümne piiri, kui Narva ilmajaam mõõtis 20,4 kraadi. See juhtus esmaspäeval kella kahe ja kolme vahel.

Viljandis kerkis maksimaalne õhutemperatuur 18,6 kraadini kella kolme ja nelja vahel. Samas jäi päevasoe kõige nigelemaks Ruhnus ja Saaremaal Roomassaares, kus kõrgeim näit küündis vaid 7,8 pügalani.

«Esmaspäev oli enamikus kohtades selle kevade kõige soojem,» lausus Loodla. «Vaid mõnel pool saartel on selle kevade kõige soojem päev olnud varem. Nii ei toonud esmaspäev selle kevade soojarekordit Ristnas, Roomassaares, Ruhnus ja Vilsandil.»

Eesti ilmavaatlusajaloo uut 12. aprilli soojarekordit eile ei sündinud. Endiselt on jõus 22,1 kraadi, mille talletas Võru ilmajaam 1989. aastal.

Kõnealuse kuupäeva külmarekord on aga –15,9 kraadi ja see pärineb 1941. aastast, mil niipalju külma oli Jõgevamaal Tiirikojal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles