Suusabuss külastab Tääksi kooli

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Eesti suusaliidu ellu kutsutud suusabuss veereb neljapäeval Tääksi põhikooli juurde.


Suusabussi projekti ühe eestvedaja Tanel Ojaste jutu järgi on ettevõtmise eesmärk julgustada lapsi ja noori suusatama.


«Selgitame suusatamise algtõdesid ning rõhutame, et suusatamine ei ole tingimata raske,» kõneles ta ning lisas, et suusabuss on tänavu Viljandimaal jõudnud juba Tarvastu kooli ja on sinna tagasigi kutsutud.

Tänase Tääksis käigu kõrval mahub jaanuarikuusse veel Abja gümnaasiumi külastus tuleval nädalal. Veebruaris jõuab buss Karksi-Nuia kooli ning juba mainitud Tarvastu gümnaasiumi juurde.

«Tääksi olime juba eelmisel aastal kutsutud, aga kahjuks polnud toona lund. Nii et nüüd jõuame sinna esimest korda,» lausus Tanel Ojaste.

Teist hooaega Eesti õppeasutusi külastav suusabuss pakub eelkõige üldhariduskoolidele murdmaasuusatamise algõpet ning teadmisi suuskade hooldamisest ja määrimisest.

Eesti suusaliidu murdmaasuusatamise juhataja Paavo Naela sõnul on suusabussi põhieesmärk õpilaste suusahuvi taas ellu äratada.

«Buss toob kooli varustuse ning instruktori Tanel Ojaste, kes sisustab õpilaste suusapäeva. Lastele õpetatakse sõidutehnikat ja suuskade määrimist ning korraldatakse suusamänge ja muudki huvitavat,» rääkis ta.

Et suusapäeval osalemine kellelgi varustuse taha ei jääks, on suusabussis olemas 30 paari Fischeri suuski, saapaid ja keppe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles