VAIDLUS ⟩ Jäätmevedaja jättis pakenditest vabanemise Soomaa elanike endi mureks

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Pakendikonteinerid
Pakendikonteinerid Foto: Marko Saarm

Kuigi Soomaa rahvuspargiga piirnevate külade elanikud on pakendijäätmete äraandmisest huvitatud, ei taha jäätmete äraveoga tegelev aktsiaselts Eesti Keskkonnateenused neile seda teenust pakkuda, tuues põhjenduseks, et teeolud on halvad ja prügi liiga vähe. Vald ütleb, et ettevõttel polegi kohustust pakendijäätmeid ära viia, ning plaanib olukorra leevendamiseks paigaldada Tipu looduskooli juurde avaliku pakendikonteineri.

Soomaal elav Mardu talu peremees Rait Parts kurtis Sakalale, et tal on Eesti Keskkonnateenustega kehtiv prügiveoleping, mis annab hinnakirja alusel võimaluse tellida oma koju sorteeritud pakendite äravedu. «Ettevõte väidab, et info pakendijäätmete kohta pandi lepingusse vaid selleks, et koguda infot, kui palju on sellest teenusest huvitatuid, ja keeldub seda teenust mulle osutamast,» rääkis Parts.

Tema teada on peale tema pakendite äraveost huvitatud veel vähemalt kümme sama kandi majapidamist. «Inimesed, kellega olen rääkinud, on Tipu, Sandra, Supsi, Uia, Iia ja Kildu külast,» sõnas Parts. Nende inimeste nimed on ka Sakalale teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles