Krister Kivi: aeg algatada ühisrahastus vaktsiiniostuks (2)

Krister Kivi
, Arteri toimetaja
Copy
Krister Kivi sõnul oleks igati loogiline oletada, et jaehinnaga müüks tootjad vaktsiini innukamalt kui ilmselt allakaubeldud hulgihinnaga.
Krister Kivi sõnul oleks igati loogiline oletada, et jaehinnaga müüks tootjad vaktsiini innukamalt kui ilmselt allakaubeldud hulgihinnaga. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

VEEL VEEBRUARIS rääkis terviseminister Tanel Kiik, et hiljemalt maikuus muutub tasuta vaktsineerimine kättesaadavaks kõigile soovijatele.

See, et vaktsineerimine oleks tasuta, polegi mingi eriline präänik, sest vaktsiinidoosid maksavad vaid mõningaid eurosid (Saksa ajakirjanduse andmeil on AstraZenecal doosi hind 1,78, Johnson & Johnsonil 6,95 ja BioNTechil/Pfizeril 12 eurot). Küll on probleemiks see, et riik ei suuda enda antud lubadust ajateljel hoida.

Uues kalendrikuus on juba uuenenud ka narratiiv: sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse jõudis 2. märtsil Äripäeva raadiosaates täpsustada, et maikuust saavad Eesti elanikud «hakata registreeruma koroonavaktsiini saamisele» ja täisvaktsineerimiseni jõutakse alles sügisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles