Viljandimaa päästepiirkonna juhataja peab teeolusid õnnetusest hoolimata rahuldavaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Teisipäeval sõitis Viljandi komando auto Jõgevamaal libeduse tõttu kraavi.
Teisipäeval sõitis Viljandi komando auto Jõgevamaal libeduse tõttu kraavi. Foto: Päästeamet

Läinud teisipäeval Jõgevamaal Võisiku külas äärmiselt libedates oludes kraavi läinud Viljandi komando päästeauto sai viga, aga haiglasse kontrolli viidud päästja on õnneks terve.

Viljandi päästeauto oli teel Esku külla, et likvideerida naftareostust libeduse tõttu tekkinud õnnetuse paigas.

Päästekeskuse Viljandimaa päästepiirkonna juhataja Jüri Soovik ütles teisipäeval juhtunu kohta, et põhjus oli jäävihma tekitatud erakordsetes oludes ning tagantjärele on ka juhil endal raske hinnata, mis läks valesti.

"Kõik töötajad on praegu töövõimelised ja auto on remondi staadiumis, kahjude hindamisega tegeldakse," rääkis Soovik. "Päästemasinate raamil on vastavalt vajadusele pealisehitus ning see on igal juhul viga saanud."

Ta lausus, et Viljandimaal ei ole päästeautodega hulk aastaid suuremaid õnnetusi olnud, aeg-ajalt on korraks teelt libisetud või jäädud pehmesse kohta kinni, aga puksiiri või teise masina abil on välja saadud. "Eestis tervikuna on olnud paari aasta jooksul korra raske õnnetus, mille järel on masin läinud mahakandmisele," kõneles päästekeskuse juht. Päästjate kiire kohalejõudmine on küll väga tähtis, kuid juhte on tema sõnul koolitatud nii, et kuigi teatud liiklusnõudeid võib eirata, siis ohutus ja teel püsimine on esmatähtsad ning auto peab tervelt kohale jõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles