Muuseum ootab näitust vaatama enne, kui uksed sulguvad

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi muuseumis on välja pandud suur valik Eesti riiklikke teenetemärke.
Viljandi muuseumis on välja pandud suur valik Eesti riiklikke teenetemärke. Foto: Viljandi muuseum

Viljandi muuseum palub kõigil huvilistel veel reedel ja laupäeval vaatama tulla vabariigi aastapäeva eel avatud näitust «Eesti tänab», millel saab näha Eesti riiklikke ja ametkondlikke teenetemärke. Märtsis on muuseum koroonapiirangute tõttu suletud. 

Näitusel on väljas suur valik Eesti riiklikke teenetemärke. Näha saab Vabadusristi, Valgetähe, Maarjamaa Risti, Riigivapi, Kotkaristi ja Eesti Punase Risti teenetemärkide erinevaid klasse. 

Samuti leiab väljapanekust Kaitseliidu, selle malevate ja allorganisatsioonide aumärke, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti teenetemärke, aga ka kaitseministeeriumi ja kaitseväe teenete-, teenistus- ja tunnusmärke. Välja on pandud kiriklikud ja seltside aumärgid, linnade ja valdade au- ja teenetemärgid ning erinevate asutuste ja organisatsioonide tunnustusmärgid.

Näitust ilmestab filmiprogramm, mille kaudu saab uudistada teenetemärkide meistrikoja argipäeva. Näha saab vabariigi presidendi ametitunnuse valmimise lugu.

Näituse on koostanud vabariigi presidendi kantselei, kollektsionäär Mart Puusepp ning osaühingud Herald, Miniplast ja Märgikoda. Korraldamisele aitasid kaasa Eesti vabadusvõitluse ja vastupanuliikumise mälestusliit ning Eesti endiste metsavendade liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles