Aidas esineb Irina Zahharenkova

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Pianist Irina Zahharenkova.
Pianist Irina Zahharenkova. Foto: promo

Täna, neljapäeval 4. veebruaril on pärimusmuusika aidas kontsert «Bach». Esinevad Irina Zahharenkova klaveril ja kammerorkester ME103. 

Nagu pealkiri ütleb, kõlavad kontserdil Johann Sebastian Bachi klaverikontserdid ja maiuspalana looja Brandendburgi kontsert number 5.

Irina Zahharenkova on Eesti omanäoline ja rahvusvaheliselt silmapaistvaim pianist. Ainsa Eesti pianistina on ta võitnud rahvusvaheliselt mainekaima Bachi muusika kontserdi Leipzigis, seda aastal 2006. Mullusel rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril pälvis ta Eesti Kultuurkapitali aasta muusiku peapreemia. Seda just Bachi muusika interpreteerimise eest. Viljandis on ta esinenud varem kaks korda baptisti kirikus: mullu suvisel vanamuusika festivalil ja novembris kontserdikavaga "Talvelaulud".

Kammerorkester ME103 on asutatud käesoleval aastal ja Viljandis on selle esimene avalik esinemine. Sama kavaga antakse kontsert ka Jõgeval, Türil ja Kadrioru kunstimuuseumis. Orkestris mängivad valdavalt noore generatsiooni tippmuusikud, kontsertmeister on "Klassikatähtedest" tuntud Linda-Anette Verte. 

Kontsert algab kell 19 ja lisaks muusikaelamusele saab kuulaja esimest korda kogeda uue koosseisu etteastet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles