Veredopinguga patustanud Algo Kärp tunnistas ülekuulamisel ka insuliinravi kasutamist

Priscilla Õmblus
Copy
2019. aastal Seefeldi MM-i dopinguskandaaliga seotud ülekuulamise protokollist selgus, et Viljandimaalt pärit suusataja Algo Kärp tunnistas lisaks veredopingule üles ka insuliinravi kasutamise.
2019. aastal Seefeldi MM-i dopinguskandaaliga seotud ülekuulamise protokollist selgus, et Viljandimaalt pärit suusataja Algo Kärp tunnistas lisaks veredopingule üles ka insuliinravi kasutamise. Foto: Marko Saarm

Täna avaldas Postimees täies mahus 2019. aastal Seefeldi MM-il lahvatanud dopinguskandaaliga seotud ülekuulamise protokolli ning sellest selgus, et tippspordiga lõpparve teinud suusataja Algo Kärp tunnistas lisaks veredopingule üles ka insuliinravi kasutamise. Vähem kui aasta tagasi Sakalale antud kommentaaris ta viimati mainitut eitas.

Ülemöödunud aastal Seefeldi MM-il lahvatanud dopinguskandaali algul üksnes veredopingu kasutamise üles tunnistanud Algo Kärp rääkis teisel ülekuulamisel, et oli tarvitanud ka insuliini.

Eelmise aasta 8. aprillil avalikustas rahvusvaheline suusaliit (FIS) kokkuvõtted Seefeldi dopinguskandaaliga seotud otsustest. Muu hulgas selgus, et eestlased patustasid peale veredopingu teistegi ainetega. Otsuses seisis, et nii Andreas Veerpalu kui ka Karel Tammjärv tarvitasid lisaks kasvuhormooni. Algo Kärp sai paralleelselt keelatud insuliinravi. FIS-i kokkuvõttes seisis, et Kärp tunnistas insuliinravi kasutamist, ehkki see kuulub rahvusvahelise antidopingu agentuuri WADA keelatud ainete nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles