Ristipuude kaart ootab täiendusi ja täpsustusi

Margus Haav
, reporter
Copy
Ristimärk Soomaal Iia külas männi sees. Rahvas räägib, et kui Tõramaalt Kõppu suunduv matuserong jõudis ristimänni kohale, jäänud hobused seisma ega liikunud paigast enne, kui männi külge oli ristimärk lõigatud. Foto on tehtud enne mesikäpa külaskäiku.
Ristimärk Soomaal Iia külas männi sees. Rahvas räägib, et kui Tõramaalt Kõppu suunduv matuserong jõudis ristimänni kohale, jäänud hobused seisma ega liikunud paigast enne, kui männi külge oli ristimärk lõigatud. Foto on tehtud enne mesikäpa külaskäiku. Foto: Elmo Riig

Muinsuskaitseamet kutsub üles inimesi kontrollima, kas neile tähtsad ristipuud on selleks loodud kaardil, ja veenduma, et nende koordinaadid on õiged.

Ristipuude asukohti näitav uuenenud kaardikiht on kättesaadav maa-ameti kaardiserveris. Selle andmetel on Viljandimaal praegu alles ainult üks ristipuu, üsna Soomaa servas kasvav ristimänd. 2015. aasta hilissügisel käis seda räsimas karu, kes näris ligi kahe meetri kõrgusele puutüvesse peasuuruse augu, mille kaudu sai varastada mett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles