Näitus pakub lugemist

Sakala
Copy
Külastajaid ootab Anne Rudanovski näituste seeria «Hinnatud ja hüljatud raamatud» neljas näitus.
Külastajaid ootab Anne Rudanovski näituste seeria «Hinnatud ja hüljatud raamatud» neljas näitus. Foto: Kondase keskus

Viljandis Kondase keskuses on 20. jaanuarist vaadata skulptori ja paberikunstniku Anne Rudanovski näituse järjekordne osa.

Nagu kirjeldab Kondase keskus oma teates, on see raamatu kui formaadi tähendusi uurivate ja küsimusi püstitavate näituste seeria «Hinnatud ja hüljatud raamatud» neljas näitus – visuaalne kultuuriantropoloogiline uurimus, mille keskne teema on lugemine ja sellega kaasnev. Metodoloogiliseks aluseks on vaatlus, statistika ja valdkonna uurimused kõrvuti isiklike kogemuste ja kunstnikupositsiooniga.

Näituse konteksti ja keskkonna loob Kondase keskuse hoone ajalooline taust. Nimelt oli endine pastoraadihoone 54 aastat Viljandi keskraamatukogu kodu.

Keskus märgib, et lugemine kui kultuurifenomen, mis meid kõiki puudutab, on integreeritud meie komplekssesse maailmatajusse. Aasta 2010 oli Eestis lugemisaasta, et tuua fookusesse lugemine ning olla vastukaaluks vähenevale lugemusele. Kuidas loeme kümmekond aastat hiljem? Millised standardid oleme märkamatult omaks võtnud? Raamat ja lugejad, nende kahe suhe muutuvas ajas – need on selle näituse märksõnad.

Näitus jääb avatuks 18. aprillini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles