Ettevaatust liikluses: tulekul on lumi, tuisk ja vihm (1)

Sakala
Copy
Sajune ilm ja lume lükkamine.
Sajune ilm ja lume lükkamine. Foto: Aivar Aotäht

Riigi ilmateenistus lubab täna õhtuks ja homseks lund, tuisku, vihma ja kohati jäävihma, mis muudavad liiklusolud kehvaks.

Ilmaprognoosi kohaselt jõuab täna, kolmapäeva õhtuks saartele tihe lumesadu, mis levib edasi mandrile. Tuulepuhangud ulatuvad sisemaal 12, rannikul 18 meetrini sekundis ning ühes sajuga on tuisku, mis piirab oluliselt nähtavust.

Neljapäeva öösel laieneb tuisuilm üle maa. Saartel läheb pärast keskööd sadu üle lörtsiks ja vihmaks. Lühiajaliselt võib tulla ka jäävihma. Teedele tekib jäide. Hommikupoolikul läheb sadu üle lörtsiks ja vihmaks mandri lääneosas, pärastlõunal Kesk- ja Lõuna-Eestis, õhtul asendub lumi lörtsiga ka Kirde-Eestis.

Ilmateenistuse hinnangul ulatub ööpäeva jooksul lisanduva lume hulk 5–10, kohati 15 sentimeetrini.

Sellega seoses saatis transpordiamet välja hoiatuse, et täna õhtupoolikul ja homme muutuvad teeolud keeruliseks ning tuleb olla väga ettevaatlik.

Transpordiameti maanteehoiu teenistuse direktor Raido Randmaa märkis edastatud teates, et ameti esmane ülesanne on hoida põhimaanteed puhtad, mistõttu tuleb valmis olla, et kõrval- ja tugimaanteede puhastamisega võib enam aega minna ning sõiduolud on kõikjal keerulised.

«Palume liiklejatel olla ettevaatlikud, võimalusel püsida kodus ning vältida liiklusesse minekut,» lausus ta.

Kel siiski sõitma tarvis minna, neil paneb transpordiamet südamele valida õige sõidukiirus ja -stiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida ohtlikke manöövreid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles