USA disainiajakiri tunnustas Viljandimaa firmat

Sakala
Copy
Iglucraft valmistab väikemajasid, kodukontoreid ja saunu.
Iglucraft valmistab väikemajasid, kodukontoreid ja saunu. Foto: Elmo Riig

Ameerika Ühendriikide arhitektuuriajakiri Dwell valis Iglucrafti majad ja saunad moodulehitiste kategoorias 2020. aasta kõige loomingulisemate disainide hulka.

«Oleme tõeliselt uhked, et maailmakuulsad väljaanded meid märkavad ning sellise tunnustuse vääriliseks on pidanud,» ütles Leies tegutseva osaühingu Iglucraft tegevjuht Priit Kallas pressiteate vahendusel. «Töötame kvaliteetsete ja huvitavate toodete nimel kõvasti, et inimesed igas maailma paigas näeks, et just see maja või see saun on ideaalne koht, kus aeg maha võtta ning endasse vaadata. Just selleks Iglucrafti tooted loodud ongi.»

Iglucrafti turundusjuht Mary Teras märkis, et Dwelli ajakirjas nomineeritud firmad olid maailmas väga tunnustatud ning varem disainiauhindadega pärjatud väikemajatootjad. «Kõnealune tunnustus on meile suur au,» lausus ta.

Nagu Iglucraft vahendab, on Dwell 2000. aastal USA-s loodud disainiajakiri, mille eesmärk on viia kokku disainiprofessionaalid ja -entusiastid, et luua keskkond praktilistele disainilahendustele ning ideedele, mis kõnetaks nii arhitekte kui disainiaustajaid. Dwelli veebilehel käib kuus rohkem kui 1,4 miljonit unikaalset lugejat ning kuus korda aastas avaldatava trükiväljaande tiraaž on üle 250 000 eksemplari.

Disainiauhindu jagab ajakiri igal aastal. Ekspertide ja lugejate hääled antakse töödele, milles kõnelevad uuendus ja loomingulisus. Lisaks Eesti ettevõttele Iglucraft oli nominentidena välja toodud kaheksa samade kriteeriumide järgi hinnatud projekti Jaapanist, Austraaliast, Rootsist, Tšiilist ja USA-st.

Ajakiri tutvustas Eesti ettevõtte tooteid kui võluvaid ja muinasjutulisi ning tõi esile ettevõtte päritolu, selle, et majad ja saunad valmivad käsitööna ning seejuures kasutatakse sajanditevanust laastutehnikat, mis on ühendatud tänapäevaste teadmiste ja käsitööga.

Iglucrafti valikus on viis maja-, kolm kodukontori- ja kolm saunamudelit, järjest suurema osa tootmismahust moodustavad aga eritellimused. Kaup müüakse Euroopas, aga ka USA-s, Jaapanis ja Austraalias. 2020. aastal toodeti sada väikemaja ja sama palju saunu. Ettevõtte käive küündis 3,9 miljoni euroni, selles töötab 31 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles