Narva Kreenholm pakub Joala kujule uut paika (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Jaak Joala skulptuuri loomist vedanud Harri Juhani Aaltonen on öelnud, et tema end kuju külge aheldama ei hakka ja äraviimise vastu ei võitle, aga tal oleks eriti kahju, kui see maanduks mõnes teises Eesti omavalitsuses.
Jaak Joala skulptuuri loomist vedanud Harri Juhani Aaltonen on öelnud, et tema end kuju külge aheldama ei hakka ja äraviimise vastu ei võitle, aga tal oleks eriti kahju, kui see maanduks mõnes teises Eesti omavalitsuses. Foto: Elmo Riig

Narva Kreenholm pakub laulja Jaak Joala kujule uut kohta hoovis, kus mängiti lavastust "Kremli ööbikud".

Kreenholmi arendusfirma Narva Gate juhatuse liige Jaanus Mikk ütles BNS-ile, et Kreenholmi territoorium sobiks ideaalselt Joala kuju uueks asukohaks.

"2018-2019 aastal suved elas Kreenholm, Narva ja suur osa Eestistki niinimetatud Joala vaimus. Kuju saaksime püstitada samasse hoovi, kus anti etendus – siin on endiselt tunda veel seda erilist fluidumit, mis Tartu Uue Teatri Joala-etendus siia tõi," rääkis Mikk.

"Seetõttu teeme Viljandi linnale ettepaneku, et Joala monumendi uueks asukohaks võiks saada Narva Kreenholm. Seda muidugi juhul, kui Viljandi linn kuju siiski teisaldada otsustab ja ka teised olulised otsustajad nõus on. Kuju satuks niiviisi plaanitava Kreenholmi kultuurikvartali Manufaktuur territooriumile, kuhu see ju täpselt sobiks," lisas Mikk.

Kuju autor Mati Karmin on Õhtulehele öelnud, et talle on tehtud Venemaalt ettepanek valminud skulptuur idanaabritele müüa.

Viljandi linnavalitsuse esmaspäevasel istungil hakatakse arutama võimalust viia Jaak Joala kuju Posti tänava pargist ära.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles