Intervjuu ⟩ Helmen Kütt: kui praegune koalitsioon peaks jätkama, siis see oleks paljudele Eesti inimestele suur pettumus (9)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Opositsiooni meeleavaldus Riigikogu ees pensionisüsteemi muudatuste vastu eelmise aasta 29. jaanuaril. Pildil Signe Kivi ja Helmen Kütt (paremal) riigikogu ees plakatiga, kus on peaministri punane joon. Ööl vastu kolmapäeva sai see küsimus vastuse.
Opositsiooni meeleavaldus Riigikogu ees pensionisüsteemi muudatuste vastu eelmise aasta 29. jaanuaril. Pildil Signe Kivi ja Helmen Kütt (paremal) riigikogu ees plakatiga, kus on peaministri punane joon. Ööl vastu kolmapäeva sai see küsimus vastuse. Foto: Mihkel Maripuu

Parajasti käivad tagatubades nõupidamised, millel arutatakse uue valitsuse moodustamise küsimust. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige, Järva- ja Viljandimaalt riigikokku valitud Helmen Kütt ütles Sakalale, et EKRE-ga koostöö erakond välistab ning võimalik on ka praeguse võimuliidu jätkamine, uus peaminister võib aga tulla hoopis Isamaa parteist.

Helmen Kütt, mis tunnetega te täna hommikul üles ärkasite?

Täna hommikul ärkasin üles õndsas teadmatuses. Kell oli kaheksa, kui helistas meie pressisekretär ja küsis, kas ma olen valmis ühele Soome ajalehele andma intervjuu. Ma arvasin esialgu, et küsimus on tänases referendumi hääletuses. Selles mõttes muidugi tore, et sain ikka enne intervjuud teada, et meie peaminister on öösel otsustanud tagasi astuda. Tööle tulingi ainult selle teadmisega, segaduses nagu kõik teisedki.

Kas Jüri Ratase öine otsus tuli teile üllatusena?

Kui ma eile kuulasin endiste õiguskantslerite arutelu ning neid uudiseid, et Tallinna linnavalitsuses ja KredExis on läbiotsimised toimunud … See võis tulla natuke üllatusena, aga ma arvan, et see oli õige otsus. Selles situatsioonis poleks olnud kuidagi mõistlik, et peaminister jätkab. Kuigi mulle on ausalt öeldes vahepeal juba mitu korda tundunud, et peaminister peaks ütlema: niimoodi me enam edasi minna ei saa.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles