Ando Tulvik: kus on riigimehelikkus?

Ando Tulvik
, EKRE Viljandi valla osakonna esimees
Copy
Ando Tulvik, EKRE Viljandi valla osakonna esimees
Ando Tulvik, EKRE Viljandi valla osakonna esimees Foto: Erakogu

31. DETSEMBRIL 1919 sõlmis Eesti Venemaaga läbirääkimistel vaherahu, mis lõpetas 3. jaanuarist 1920 tegevuse vabadussõja rinnetel. See sai võimalikuks, sest läbirääkimisi pidasid meie riigile ustavad mehed. Tartu rahulepingu sõlmimine ongi üks riigimehelikkuse eredamaid näiteid meie omariikluse ajaloos. 101 aastat hiljem korraldab valimiste tulemusena opositsiooni jäänud seltskond riigikogu töö halvamiseks ja abielureferendumi takistamiseks rahva keeli öelduna palagani. Eelnõu parandamiseks esitati enam kui 900 sisutühja ettepanekut. Presidendi poolvend Raimond Kaljulaid tegi seda lausa roppuste vormis.

Viljandi vallas sündinud kunagine aatemees Jaan Tõnisson pööraks end oma teadmata paigas asuvas hauas ringi, kui seda kuuleks.

KAS OPOSITSIOONI liikmed ei saa tõesti aru, et Eesti kui riigi toimimisele ja mainele kahju tekitades saevad nad sedasama oksa, millel ise istuvad? Kelle asja nad riigikogus ajavad, ei tea. Igatahes tundub, et mitte Eesti asja. Riigimehelikkusest ei maksa rääkidagi. Ma ei ole selgeltnägija nagu endine rahvaliitlane, praeguseks sotsiaaldemokraat Jaak Allik, kes eelmise aasta 9. detsembri Sakala arvamusloos «Tühja trummi lõppematu tagumine» referendumi teemal sõna võttes väitis end teadvat, mida EKRE juhid mõtlevad ja mis on EKRE tegelik eesmärk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles