Nädala nägu ⟩ Priit Toobal läheb uuele ringile

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Priit Toobal lõi Põhja-Sakala poliitikas kaasa ka volikogusse kuulumata, toetades endist vallavanemat Tõnu Aavasalu, kui teda volikogus umbusaldama hakati.
Priit Toobal lõi Põhja-Sakala poliitikas kaasa ka volikogusse kuulumata, toetades endist vallavanemat Tõnu Aavasalu, kui teda volikogus umbusaldama hakati. Foto: Marko Saarm

18. detsembril täitus 20 aastat päevast, mil Priit Toobal astus Keskerakonda. Järgmisel kuul saab 15 aastat sellest, kui ta valiti Suure-Jaani linnavolikogu esimeheks. Pärast seda kulus kiire karjääriga noorel mehel vaid paar aastat, et saada Keskerakonna peasekretäriks. «Taganemisteed ei ole,» nentis ta toona, pidades poliitikukarjääri selgeks ja kindlaks valikuks.

Aga lõpuks tuli taganeda. Skandaale kogunes liiga palju. Oli mõjuvõimuga kauplemise skandaal. Kirjaskandaal. Kütuseskandaal. Lõpuks mingid kahtlased saunakutsed gümnaasiumiõpilastele. Ja üht-teist seal vahel veel. Toobal lahkus riigikogust ja veidi hiljem ka peasekretäri ametist, pöördus tagasi kodukanti ning hakkas vanast Kildu koolist ratsaspordikeskust ja külalistemaja arendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles