Video ⟩ Vast avatud Jaak Joala mälestussammas esitab valikut kuulsa laulja hittidest. Vaata ja kuula! (1)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Jaak Joala mälestussammas on interaktiivne: sambast möödumine paneb Joala laulma ja tulukesed vilkuma.
Jaak Joala mälestussammas on interaktiivne: sambast möödumine paneb Joala laulma ja tulukesed vilkuma. Foto: Elmo Riig

Juba enne oma sündi kuulsaks saanud Jaak Joala mälestussammas Viljandis on nüüdseks avatud ja Viljandi linnale üle antud. Sammas on interaktiivne ja esitab möödujatele või selle ees pingil istujatele valikut tuntud laulja kuulsaimatest lauludest.

Plaani eestvedaja Harri Juhani Aaltonen on varem Sakalale öelnud, et mälestusmärk peaks tulema selline, et kohtumaja ees paiknevas pargis saaks kuulata Jaak Joala laule. «Meie tingimused ideekonkursil osalejatele ongi, et märk peab olema valgustatud, esitama muusikat ning sobima linnapilti,» võttis Aaltonen kokku peamised reeglid 13. oktoobri Sakalas avaldatud artiklis "Jaak Joalat hakkab pargis meenutama tema laule esitav mälestussammas".

Neljapäeval, 31. detsembril Viljandis Posti pargis avatud kuju, mis juba paar päeva varem oma kohale asetati, esitab tõepoolest valikut Joala lauludest ning selle küljes on värviliselt vilkuvad tulukesed, mis on ilmselt mõeldud meenutama kuulsa laulja seotust estraadiga. Kuju on varustatud liikumisanduriga, nii et Joala hakkab laule esitama siis, kui keegi temast möödub või tema ees seisab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles