Viljandi haigla ⟩ Sünnituse tugiisik peab andma proovi ja tema haiglas viibimise aeg on väga piiratud

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi haiglas kehtib külastuskeeld, haiglasse tulijad peavad andma koroonaviiruse proovi
Viljandi haiglas kehtib külastuskeeld, haiglasse tulijad peavad andma koroonaviiruse proovi Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla andis teada, et alates käesolevast nädalast tehakse Viljandi haiglas kõigile plaanilisele operatsioonile või haiglaravile tulijatele koroonaviiruse proov. See nõue kehtib ka sünnitajatele ja nendega kaasas olevatele tugiisikutele.

Sünnitajaga võib haigla kinnitusel kaasas olla üks haigustunnusteta tugiisik, kes peab enne osakonda sisenemist täitma tervisedeklaratsiooni ning tegema uue koroonaviiruse proovi.

Proovi tegemine on tugiisikule (ka lapse isale) tasuline ja see maksab praegu 21,69 eurot, alates 4. jaanuarist 35 eurot. Tugiisik lubatakse koos sünnitajaga sünnitustuppa, kui analüüsi vastus on negatiivne. Kui tugiisiku analüüs osutub positiivseks, siis tugiisikut haiglasse ei lubata. Sünnitajale tehtav proov on tasuta.

Haigla kasutab plaanilisele operatsioonile, sünnitamisele või haiglaravile tulijatel koroonaviiruse leidmiseks antikehade analüüsi, nõndanimetatud kiirtesti. Seega ei pea sünnitajad ega nende tugiisikud eraldi selle jaoks varem haiglasse tulema, sest kiirtesti tulemused selguvad üsna kiiresti, haigla kinnitusel kuni poole tunniga.

Haiglaravile tulijatele on seda testi tehtud alates esmaspäevast, nüüd rakendub see nõue ka sünnituse tugiisikule.

Kogu haiglas viibimise ajal peab tugiisik siiski kandma kirurgilist maski. Lisaks peab tugiisik peab haiglast lahkuma hiljemalt kaks tundi pärast sünnitust.

Seoses koroonaviiruse levikuga kehtib Viljandi haiglas jätkuvalt külastuskeeld. Pakke, millele on märgitud patsiendi nimi ja osakond, võib tuua peahoone kontrollpunkti või pakiautomaati ja Jämejala osakondadesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles