Eestis sündis koroonarekord, Viljandimaale lisandus kaks nakatunut

Sakala
Copy
Eestis sündis uus koroonarekord, Viljandimaa pääses täna kergemalt.
Eestis sündis uus koroonarekord, Viljandimaa pääses täna kergemalt. Foto: Tairo Lutter

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 6648 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 968 ehk 14,6 protsenti koguarvust. Viljandimaale lisandus kaks haiget. Eestis on COVID-19 vastu vaktsineeritud 884 inimest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi, 515, Harjumaale, neist 404 Tallinna.

Ida-Virumaale lisandus 140, Tartumaale 100, Pärnumaale 46, Lääne-Virumaale 39 ning Võrumaale 29 naktunut. Valgamaale tuli neid juurde 21, Järvamaale 17, Hiiumaale 15 ning Raplamaale 14. Jõgeva-, Põlva- ja Saaremaale lisandus kuus, Viljandimaale kaks ning Läänemaale üks viirusekandja.

11 positiivse proovi andnul polnud rahvastikuregistris elukohta märgitud.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 600,69 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud proovide koguarvust 11,7 protsenti.

Terviseameti jälgimisel on rohkem kui 25 700 inimest. 30. detsembri hommikuse seisuga viibib haiglas 411 COVID-19 patsienti. Nendest intensiivravi vajab 44 ja nendest omakorda juhitaval hingamisel on 24.

Ööpäeva jooksul suri viis koroonaviirusega nakatunud inimest: 65-aastane mees, 68-aastane naine, 81-aastane naine, 88-aastane mees ja 90-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 226 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Eestis on koroonaviiruse tuvastamise võimekuse tekkimisest tehtud enam kui 627 600 viiruse SARS-CoV2 määramise proovi. Esmaseid positiivseid proove on olnud 27 256 (4,3 protsenti koguarvust). Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

COVID-19 vastu on Eestis vaktsiini saanud 884 inimest. Enim vaktsineerimisi tehti eile Põhja-Eesti regionaalhaiglas, Lääne-Tallinna keskhaiglas ja Ida-Tallinna keskhaiglas.

Uue nädala alguseks hakatakse detailset vaktsineerimise infot kuvama ka avaandmetena terviseameti koroonakaardil. Inimene ise saab oma vaktsineerimisi vaadata patsiendiportaalis digilugu.ee.

COVID-19 vaktsineerimise eesmärk on kaitsta riskirühmi, kellel on suurem tõenäosus nakatuda või kellel võib haigus kulgeda raskemalt, ennetada ja vähendada COVID-19 põhjustatud haigus- ning surmajuhtumeid, vähendada koormust tervishoiusüsteemile ja majandusele ning kindlustada ühiskonnaelu normaalset toimimist.

Esmajärjekorras võimaldatakse vaktsineerimist tervishoiutöötajatele ning tervishoiuasutuste töötajatele, hooldekodude töötajatele ja elanikele ning üle 70-aastatele ja teatud diagnoosidega inimestele, kellel võib tervise tõttu olla COVID-19 haiguse kulg raskem. Niipea kui Eestisse jõuab piisavas koguses vaktsiine, võimaldatakse vaktsineerimist ka teistele sihtrühmadele ja kogu elanikkonnale.

Terviseamet soovitab kõigil alla laadida ka HOIA äppi, millega saab tuvastada, kas inimesel on olnud kontakt koroonahaigetega.

Koroonatestimine.ee koduleht koondab infot saatekirjaga, piiriülese ja tasulise testimise kohta.

Samuti soovitas amet viia oma kontaktid teiste inimestega miinimumini ja olla võimalikult palju kodus, et vähendada riski ise nakatuda ja kanda nakkust pereringis kellelegi edasi. "Veeda aastavahetus ainult kitsas pereringis," seisab terviseameti teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles